Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite

de Sidy in Ciorbe, 30 Iun 2012 | 13354 vizualizari

 

Dupa cum ati aflat deja , familia mea este o mare consumatoare de ciorbe...De cand m-am maritat nu cred ca au fost doua zile in care sa nu am ciorba facuta la masa de pranz...
Azi va arat cum se face aceasta ciorba pe la noi( i se mai spune Lucskos- din lb.maghiara)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • marar verde
  • smantana(optional)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • ardei iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite:

Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii.

Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm.

Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute.

Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa necesara, pasta de gogosari , varza , sare , marar verde si costita fiarta cu apa de pe ea.

Lasam sa fiarba bine varza si morcovul pina cand toate sunt fierte.

Ciorba de varza o acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat.

Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana in ciorba si sa mai presare marar verde deasupra.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste cu ardei iute, linga....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu cartofi